NAJBOLJE VOĆE KOJE POMAŽE U PROCESU GUBITKA TEŽINE

Odgovori
eva.pacic@fitflixgroup.com
Postovi: 23
Pridružio se: 17 Mar 2022, 12:20

Preskočite tortu, kolačiće i slatkiše. Ako se okrenete prirodnim poslasticama, povećavate unos vlakana, podržavajući gubitak težine i dobijate dodatne zdravstvene benefite. Voće je bogato vlaknima i malo kalorija, što ga čini odličnom hranom za gubitak težine ili održavanje. Kada je u pitanju gubitak kilograma, veliki izazov za mnoge ljude je odricanje slatkiša, koji su naizgled veoma prisutni. Možda je vaš kolega doneo krofne na poslu ili vam se čini da vas čokoladice mame iz sporednog rafa u prodavnici. Evo pogleda na neke od najboljih izbora, zajedno sa idejama kako da uživate u njima ako želite da održite svoju težinu ili jednostavno učinite nešto dobro svom telu.

Slika

1. JABUKE
Jabuke su bogate vlaknima, ali sa malo kalorija, koje, kao i mnogo voća, čini ih mudrim izborom hrane ako pokušavate da smršate. Hrana sa povećanom količinom vlakana može pomoći u usporavanju varenja i održavanju osećaja sitosti tokom dužeg vremenskog perioda. Kako uživati u prelivanju omiljene salate kriškama jabuke, umakanju u grčki jogurt kao užinu ili dodavanju ovsenoj kaši za prirodnu slatkoću. Ako više volite laganu užinu, jednostavno zgrabite jabuku i idite. Njihova laka prenosivost je deo njihove prednosti za zdravu užinu.

2 MALINE
Maline su jedan od najboljih izvora vlakana. Zbog svoje slatkoće, maline mogu pomoći da se zadovolji želja za šećerom. One nude vlakna, kao i antioksidante, koji se bore protiv štetnih supstanci zvanih slobodni radikali u telu, pokazalo je istraživanje. Posebno se bobičasto voće često kategoriše kao superhrana zbog visokog nivoa vitamina C i vitamina E, koji su antioksidansi koji pomažu u odbrani hronične bolesti.
Kako uživati: Iako maline predstavljaju dobar dodatak salatama i jogurtima, one same po sebi predstavljaju odličan užinu. Odmorite se, uzmite šaku i jedite ih polako. Pojačaćete svoju pažljivu ishranu, plus dobiti slatkoću koja vam je potrebna.

3 POMORANDŽE
Cele pomorandže, a ne sok, pogodne su za mršavljenje. Narandže su prepune vitamina C, koji nude nekoliko zdravstvenih prednosti, kao što su jačanje vašeg imunološkog sistema, pomoć telu da proizvodi kolagen i pomoć pri apsorpciji gvožđa.
Kako da uživate: Umutite salsu od narandže zatim možete preliti pileća prsa ili ribu da dobijete vitamin C i proteine.

4 MANGO
Mango je poslastica za ubrzavanje metabolizma. On nudi ono što želite bez šećera, a može čak i da vam pomogne u poboljšanju metabolizma i smanjenju upale.
Kako uživati: Nakon što isečete na kriške ili komade, pospite malo čilija u prahu i soka od limete po vrhu, ovo će obezbediti ukusnu užinu; plus, udarac ukusa može povećati potencijal ove užine za gubitak težine.

5 AVOKADO
Avokado ima dobre masti koje će vam pomoći da se duže osećate sito. Kao paradajz, možda ne smatrate avokado voćem ali iako možda izgleda čudno u posudi za voće, avokado može biti vrhunski dodatak kada su u pitanju ciljevi za gubitak težine.
Kako uživati: Nakon što pažljivo isečete zrelo voće, bacite komade u blender da dobijete zeleni smuti. Tekstura avokada stvara kremasto, gušće piće, poput mlečnog šejka, a možete dodati sve vrste hranljivih sastojaka, kao što su banana, kelj, blitva i grčki jogurt.

6 ANANAS
Ananas podstiče hidrataciju i sitost Pored još jedne velike količine vitamina C -ananas ima visok sadržaj vode, a brojna istraživanja pokazuju da hidratacija pomaže pri gubitku težine.
Ananas se dobro slaže sa slanom hranom i mlečnim proizvodima, na primer, pomešajte malo zdrobljenog ananasa u svježi sir za užinu. Svježi sir je najbolji izbor jer ima visok sadržaj proteina. Sa toliko različitih opcija kada je u pitanju voće, lako je igrati se sa kombinacijama ukusa, stvarajući slatku poslasticu kada vam zatreba i uživajući u svim vlaknima i hranljivim materijama koje ovo čine idealnim dodatkom vašim naporima da izgubite težinu.


.
Odgovori