Benefiti treninga sa TRX trakama

Odgovori
eva.pacic@fitflixgroup.com
Postovi: 23
Pridružio se: 17 Mar 2022, 12:20

1. TRX trake pružaju brz i efikasan trening za celo telo

Trening sa TRX trakama je revolucionarna metoda vežbanja koja koristi vašu telesnu težinu i gravitaciju kao otpor da izgradi snagu, ravnotežu, koordinaciju, fleksibilnost, stabilnost jezgra i zglobova. Dakle, bez obzira da li želite da izgradite snagu, izgubite masnoću, poboljšate izdržljivost ili fleksibilnost, TRX trake se mogu koristiti za postizanje bilo kog cilja u fitnesu. Jednostavnim korišćenjem svoje telesne težine za izvođenje stotina vežbi, dobijate vežbanje celog tela, dok istovremeno radite na svom jezgru. A pošto radite sa jednim alatom za vežbanje i možete da prilagodite svoju težinu u hodu, vreme treninga možete da smanjite na minimum prelaskom sa jedne vežbe na drugu za samo nekoliko sekundi.

Slika

2. Pomažu u izgradnji čvrstog jezgra

Imati snažno jezgro znači više od vidljivih abdominalnih mišića u vidu trbušnjaka. Ako želite da se krećete, osećate se i izgledate bolje, velike su šanse da bi trebalo da počnete sa svojim jezgrom. Zato svaki pokret koji se izvodi sa TRX trakama zahteva da se učvrstite i stabilizujete trbušnjacima, kosim mišićima i donjem delu leđa kako biste mogli da iskoristite sopstvenu telesnu težinu kao otpor. Vežbe sa TRX trakama koriste funkcionalne pokrete kako bi vam pomogle da povećate ukupnu kondiciju jezgra.

3. Mogu ih koristiti ljudi različitih nivoa kondicije

Pošto jednostavno možete da prilagodite položaj tela da biste dodali ili smanjili otpor, vi kontrolišete koliko želite da izazovete sebe u svakoj vežbi – što TRX trake čini savršenim delom opreme za sve ljude u na svim nivoima fizičke spremnosti. Pogodne su za različit tip treninga – veoma su lake za korišćenje, a sa njima možete trenirati noge, ruke, leđa, zadnjicu i core. Možete da radite kako jednostvne, tako i kompleksne vežbe. Set je pogodan i za muškarce i za žene.

Slika

4. Može se postaviti bilo gde (teretana, kod kuće, u hotelu ili napolju)

Prvobitno dizajniran od strane člana Navy Seal vodenih vojnih jedinica koji je morao ostati u formi unutar ograničenog prostora na svojim putovanjima, TRKS Trening Otpora je lako prenosiv sistem koji se može postaviti bilo gde sa tačkom oslonca. Dakle, bez obzira da li želite da ga postavite kod kuće ili da ga ponesete sa sobom na odmor ili radna putovanja, možete uživati u prednostima TRX-a gde god da se nalazite.
Odgovori